International class with and extreme sence of musicality and soundprojection. Saulius Sondeckis Conductor Lithuanian Chamberorchestra Sony musician

Trio Vanoosthuyse - Tooten - De May

Luc Tooten, eerste cello-solo van het “Brussels Philharmonic”, studeerde aan het Conservatorium van Brussel bij Carlo Schmitz en vervolmaakte zich bij Reine Flachot en Mistislav Rostropovitch. Hij legde zich daarna toe op het uitbouwen van een carrière als chambrist en solist die resulteerde in verschillende CD opnames. Zijn opname samen met het Vlaams Radio Orkest van het Symfonische gedicht “Naar Hoger Licht” van L. De Vocht voor cello en orkest werd in 2005 door het muziektijdschrift ‘Monde de la Musique’ bekroond met een ‘Choc’.

In kamermuziek verband concerteerde hij met het Arriaga Kwartet en met de pianist, Stephane De May in de meeste Europese landen, Israël, Canada, China, Mexico, en de USA. Als solist trad hij op in binnen- en buitenland onder de leiding van Belgische en internationale dirigenten zoals Yoel Levy, A. Rahbari, Jan Latham-Koenig, A. Borejko, Tan Dun… Op verzoek van laatstgenoemde verzorgde hij de Belgische creatie van de celloconcerti “Crouching Tiger" en "The Map".

Voor het Belgische Label PAVANE kwamen opnames op de markt,met de cellosonates van C.Saint Saens , het oeuvre van Fr Liszt voor cello en piano en het integrale oeuvre voor cello en piano van E. Lalo. Samen met pianist Stéphane De May, maakte hij in 2004 een cd met kamermuziek werk van C.M.von Weber. In 2005 verscheen een cd met onuitgegeven werk van Tangocomponisten zoals Bragato en Piazzolla. Sinds 2006 heeft hij, samen met het Trio Portici, een contract met het label Pavane. Vier cd’s zijn inmiddels verschenen: Pianotrio’s van César Franck , het kamermuziekoeuvre van Frederick Chopin , een cd gewijd aan kamermuziekwerk van Debussy en een cd met kamermuziek van Mendelssohn.

Stéphane De May, Belgisch pianist behaald het hoger diploma piano aan de Ecole Normale A. Cortotde Paris en het diploma van solist aan het Conservatorium van Rotterdam. Daarna rondt hij zijn vorming af met het hoger diploma kamermuziek aan het Conservatoire Royal de Mons en wel met de felicitaties van de jury. Grote meesters begeleidden hem hierin zoals A. Delle-Vigne, A. Rahman El Bacha, T. Evdokimova, G. Van Waas…

Hij was laureaat in tal van internationale wedstrijden in Italië, Spanje, Oostenrijk, Griekenland, de Verenigde Staten en Nederland.

Op dit ogenblik is hij docent aan het Conservatorium van Rotterdam, assistent aan het Conservatoire Royal de Liège en leraar aan het Conservatorium van Leuven en de Académie de Bruxelles.

Hij levert een ruime bijdrage aan de uitvoering en opname van hedendaagse muziek . Getuige hiervan zijn een CD met werken van M. Lysight en een opname met postmoderne consonante muziek samen met de violist Damien Pardoen.

Zijn discografie, nu al indrukwekkend, wordt nog steeds uitgebreid. Zo interpreteert hij kamùermuziekwerk van C.M. Von Weber. De Fluitsonates van C. Franck en Lekeu, Variaties voor piano solo van F. Chopin, C. Franck, Mompou en Mendelssohn.

Samen met cellist , Luc Tooten verscheen in 2005 een cd met onuitgegeven werk van Tango componisten zoals Bragato en Piazzolla. Sinds 2006 heeft hij ,samen met het Trio Portici een contract met het label Pavane. Vier cd’s zijn inmiddels verschenen: Pianotrio’s van César Franck , het kamermuziekoeuvre van Frederick Chopin , een cd gewijd aan kamermuziekwerk van Debussy en een cd met werk van Mendelssohn.


Terug naar het overzicht

Er bestaat geen twijfel over het feit dat Eddy Vanoosthuyse een ongelooflijk begenadigd klarinettist is, die zijn muziek vloeiend en soepel, schijnbaar moeiteloos interpreteert ... dit is muziek maken op hoog niveau Bart Cypers Kwadratuur